محله باغ فردوس تهران
08 آذر 1403
زمان مطالعه
باغ فردوس، یکی از محلههای تاریخی و زیبای شمیران، در نزدیکی میدان تجریش و خیابان ولیعصر قرار دارد. این باغ، که اکنون موزه سینمای ایران را در خود جای داده، از شمال به میدان تجریش، از جنوب به بزرگراه مدرس و خیابان فرشته، از شرق به خیابان دربندی، و از غرب به خیابان ولیعصر منتهی میشود.
تاریخچه باغ فردوس:
از شکوه قاجار تا امروز باغ فردوس در زمان قاجار و به دستور محمدشاه قاجار در سال ۱۲۶۴ هجری قمری ساخته شد. محمدشاه قصری به نام «محمدیه» بنا کرد که نیمهتمام ماند و خود در همان قصر درگذشت. در همان دوران، درباریان نیز در اطراف قصر، باغهای ییلاقی بنا کردند که یکی از مشهورترین آنها، باغ فردوس بود که به همت حسینعلیخان معیرالممالک احداث شد.
شکوه معماری قاجاری در باغ فردوس
عمارت دوطبقه باغ فردوس، به سبک معماری قاجاری و با ویژگیهایی منحصربهفرد ساخته شده است. پسر حسینعلیخان، دوستعلیخان نظامالدوله، ساختمانی زیبا به نام «رشک بهشت» در این باغ بنا کرد که با مرمر یزد و تزئینات طلایی، جلوهای خیرهکننده داشت. با گذشت زمان، ساختمان دچار آسیب شد و بارها دست به دست گشت تا اینکه در دوره پهلوی اول، باغ به دولت واگذار شد.
باغ فردوس در عصر معاصر
در سال ۱۳۱۶، وزارت معارف باغ را خرید و دبیرستان شاپور تجریش را در آن تأسیس کرد. پس از انقلاب، این عمارت تاریخی به مرکز فرهنگی و سپس به موزه سینمای ایران تبدیل شد. مساحت این باغ زیبا ۲۰ هزار متر مربع است و همچنان یکی از جاذبههای مهم فرهنگی و گردشگری تهران به شمار میرود.
کسبوکارتان را در سایت خانه دانایی معرفی کنید! خانه دانایی فرصتی بینظیر برای دیده شدن و رشد کسبوکار شماست. با اشتراک در این پلتفرم: به هزاران مخاطب هدفمند دسترسی پیدا کنید. هزینههای تبلیغات را کاهش دهید. اعتماد مشتریان را جلب کنید و از رقبا جلو بزنید. همین امروز به جمع ما بپیوندید و کسبوکارتان را متحول کنید!
از طریق لینک زیر می توانید اشتراک خانه دایی را تهیه کنید :
https://city-village.ir/p/22522
کتاب برنده میدان شما را گام به گام به پیروزی هدایت میکند و به شما میآموزد که چطور در این عرصه حساس و پیچیده، برنده میدان باشید. برای هر فردی که در انتخابات شرکت میکند، این کتاب مانند یک نقشه راه ضروری است. به هیچ عنوان فرصت داشتن این منبع ارزشمند را از دست ندهید. این کتاب را می توانید از لینک زیر تهیه کنید :